Crna Gora: Upao u redakciju i razbijao inventar zbog naslova

Crna Gora: Upao u redakciju i razbijao inventar zbog naslova

Crna Gora: Upao u redakciju i razbijao inventar zbog naslova

Pobjednik u takmičenju u ležanju upao u redakciju crnogorskog Dana, napao i povrijedio urednika i novinara i lomio inventar.
 
foto: Dan.co.me
 
Žarko Pejanović iz naselja Zabjelo u Podgorici upao je juče u redakciju crnogorske dnevne novine Dan i portala Dana i fizički napao zaposlene lomeći inventar. Tehnički urednik Dana i jedan novinar su povrijeđeni, javlja ovaj medij. 
 
Pejanović je, kako piše Dan, nezadovoljan što je u tekstu sa takmičenja u ležanju, koje je održano u etno selu Montenegro u Breznama na kojem je pobijedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”. Dodaju kako je termin “najveći džabalebaroš” već nekoliko godina ustaljeni naziv za onoga ko pobijedi u ovom takmičenju.
 
U opisu događaja ovog napada navode kako je Pejanović počeo da pravi haos u oglasnom odjeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama. Intervenisala je policija i on je priveden. 
 
Crnogorska policija je saopštila da je juče u 18.06 sati policiji u Podgorici prijavljeno da je jedna osoba ušla u prostorije redakcije Dan i fizički napalo novinare koji su se tu nalazili.
 
“Pripadnici policije su izašli na mjesto događaja gdje su zatekli Ž.P. (38) koji je, nezadovoljan objavljenim tekstom u ovom mediju, o takmičenju koje se održalo prethodnih dana u jednom etno selu u Plužinama, a u kojem je isti učestvovao, fizički napao tehničkog urednika redakcije A.J., te polomio staklo i dio inventara u ovim prostorijama. A.J. je ovom prilikom zadobio povrede u vidu ogrebotine na šaci”, navode u saopštenju. 
 
Iz policije su naveli i da se “Ž.P. nalazi u službenim prostorijama Uprave policije, od njega se prikupljaju obavještenja, te se očekuje kvalifikacija djela od nadležnog tužilaštva”.
 
Juče su svi portali, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, objavili vijest o ovom takmičenju u ležanju, kao i o Žarku Pejanoviću koji je nakon ležanja od blizu 60 sati odnio pobjedu u ovom takmičenju koje se tradicionalno organizuje u Breznima. 
 
Iz Dana podsjećaju kako su mnogi mediji koristili termin “najveći džabalebaroš” o pobjedniku ovog takmičenja te kazali kako je “očigledno da je Pejanović odlučio da svoj bijes iskali na redakciji Dana”.
 
Izvor: Dan

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.