HRT gasi 11 dopisništava

HRT gasi 11 dopisništava

HRT gasi 11 dopisništava

Odluka glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije da u ukine 11 dopisništava širom zemlje, izazvala je opće protivljenje među novinarima i medijima.

Foto: Wikipedija

Hrvatsko novinsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske oštro se protive odluci da se ukinu dopisništva u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini. Ranijom odlukom ukinuta su dva dopisništva u Bosni i Hercegovini, i to u Mostaru i Sarajevu. 

Proces ukidanja dopisništava bi trebao početi 1. maja, a završiti 1. avgusta 2014. godine, čime će 51 zaposlenik ove medijske kuće ostati bez posla. "Dopisništva HRT-a, neovisno o veličini, krvotok su i dragocjeni resurs HRT-a koji od prije 13 mjeseci emitira na četiri televizijska kanala, a četvrti je informativni. Tim je nelogičnija odluka Ravnateljstva da se poveća proizvodnja a smanjuju kapaciteti za nju. Ova je odluka štetna za HRT kao javni nacionalni servis koji i Ugovorom s Vladom RH ima velike obveze u regionalnom programu", navodi se u zajedničkom saopštenju Hrvatskog novinskog društva i Sindikata novinara Hrvatske. 

Izvor: HND, RSE