Instagram predstavio novu opciju "Stories"

dd

Instagram predstavio novu opciju "Stories"

Instagram je javnosti predstavio novu opciju "Stories" koju su mnogi protumačili kao "kopiranje" Snapchata.
 
Foto: Instagram/Screenshot
 
Instagram, koji se nalazi u vlasništvu Facebooka, kreirao je opciju "Stories" koja korisnicima omogućuje da povežu više fotografija i tako ispričaju priču iz jedne nove perspektive.
 
Opciju već duže vremena koristi Snapchat, i namijenjena je za postavljanje slika i videa kroz priču, koji se brišu za 24 sata. Slično pojašnjenje stiglo je iz Instagrama za njihovu novu opciju.
 
"S Instagram Stories, nećete se morati brinuti da pretjerujete s objavama. Umjesto toga, možete dijeliti koliko želite sadržaja tokom dana – sa koliko god krerativnosti želite to činiti. Možete oživjeti vašu priču na nove načine uz pomoć teksta i alata za crtanje", kažu iz Instagrama i dodaju da će fotografije i videomaterijali nestati 24 sata nakon objavljivanja.
 

Ovakav potez mogao bi pogoršati odnose između Instagrama i Snapchata, koji već duže vremena "ulaze jedni drugima u teritorij", piše New York Times.
 
"Oboje su mobilne aplikacije i primarno koriste vizualne medije. Oboje su postali popularni prvo među mladim ljudima.A sada oboje pokušavaju unaprijediti biznis kroz povećavanje digitalnog oglašavanja u formatima kao što je Stories."
 
Instagram je najavio da nove mogućnosti Storiesa stižu u narednim sedmicama za iOS i Android uređaje.