Korisnici Snapchata gledaju 10 milijardi video klipova dnevno

Korisnici Snapchata gledaju 10 milijardi video klipova dnevno

Korisnici Snapchata gledaju 10 milijardi video klipova dnevno

Korisnici popularne aplikacije za dijeljenje vizualnog sadržaja dnevno pogledaju 10 milijardi video klipova, tvrdi izvještaj Snapchata.

Broj video pregleda na Snapchatu porastao je, prema podacima koje je objavila kompanija, u posljednja dva mjeseca za čak dvije milijarde, što je ujedno dvije milijarde više od Facebooka, koji je u 2016. godine pokrenuo agresivnu kampanju popularizacije video emitovanja uživo na svojoj platformi.

Od prvobitnog pokretanja aplikacije 2011. godine, Snapchat stalno bilježi porast broja korisnika i podijeljenih sadržaja.

Prema podacima iz aprila 2016, Snapchat je najpopularnija aplikacija među američkim tinejdžerima, koji je često koriste za emitovanje svog dana i aktivnosti prijateljima, i danas ima oko 30 miliona aktivnih korisnika, od kojih ga 16,5 miliona koristi svaki dan.

Aplikacija, koja se prvobitno proslavila funkcijom kratkotrajnog dijeljenja slika, koje bi ubrzo potom nestale sa korisnikovog telefona, danas nudi niz drugih opcija, uključujući mogućnost otkrivanja i praćenja vijesti, što je čini atraktivnom i za medijske kuće i za oglašivače. 

Izvor: Bloomberg, Fortune.com, The Verge