Kampanja protiv govora mržnje: HEJT, SLOVEni, još ste živi?

Kampanja protiv govora mržnje: HEJT, SLOVEni, još ste živi?

Kampanja protiv govora mržnje: HEJT, SLOVEni, još ste živi?

Mržnja je, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Razlog je to za kampanju protiv govora mržnje pod nazivom “Hejt, SLOVEni, još ste živi?” koju Magazin Buka realizuje proteklih mjeseci.

U video spotu u kojem su pozdrav ‘Hej, Sloveni’ prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, glume Severina, Hristina Popović i Goran Bogdan, pokazuju koliko smo oguglali na govor mržnje, iako znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati, kaže glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

“Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozoravaju iz Buke i dodaju da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

Video spot koji je napisao i režirao režiser Predrag Ličina, moguće je preuzeti kao link sa Youtube i Facebook kanala Magazina Buka, bez mogućnosti reuploada.

 

 

Hashtags kampanje  #govormržnje #stopgovorumržnje #kampanja #magazinbuka #hejtsloveni

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada su objavljeni i brojni drugi sadržaji na temu govora mržnje i dostupni su OVDJE.  

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.