Srbija: Najavljen protest zbog seksističkih komentara upućenih novinarki

Ministar odbrane Srbije uputio novinarki seksistički komentar

Srbija: Najavljen protest zbog seksističkih komentara upućenih novinarki

Brojni srbijanski mediji osudili su izjavu Bratislava Gašića, ministra odbrane ove zemlje, upućenu novinarki televizije B92, Zlatiji Labović. 
 
Foto: YouTube/Screenshot
 
U trenutku kada je ministar Gašić prišao novinarima, ugledao je novinarku Labović koja je prethodno čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimanja, a zatim joj je uputio komentar: Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu, koji su mnogi okarakterisali kao seksistički. Izjava, koju su zabilježile kamere, ubrzo se proširila društvenim mrežama, te je naišla na brojne osude javnosti i novinara.
 

Reakciju je uputio i premijer Srbije, Aleksandar Vučić, koji je prokomentarisao kako je šokiran ovakvim postupkom. „To smatram ne samo neprimjerenim, već i neodmjerenim i nepristojnim ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje riječi opravdanja“, izjavio je Vučić za Tanjug.
 
Nakon negativne rekacije javnosti, ministar Gašić uputio je izvinjene novinarki i srpskoj javnosti, rekavši kako „nema opravdanja zbog sramnog i skandaloznog ponašanja“. Ipak, izvinjenje nije bilo dovoljno, te je za večeras najavljen protest medijskih profesionalaca Srbije sa zahtjevom za smjenu ministra sa svih javnih funkcija.
Izvori: N1, B92, Cenzolovka