Net.hr ukinuo komentare ispod tekstova

Net.hr ukinuo komentare ispod tekstova

Iz Net.hr-a, jednog od najčitanijih web portala u Hrvatskoj, nakon niza mjera kojima su pokušali komentare ispod tekstova dovesti u red, odlučili su uvesti najrestriktivniji način regulacije - ukidanje komentara!

Foto: Net.hr

 "Iako smo i prije isključivali komentare pod tekstovima u kojima smo pisali o bilo kojoj manjini – nacionalnoj ili vjerskoj, nečijoj seksualnoj orijentaciji, djeci, pokojnicima... jer smo tu uočili osobito učestale provale vulgarizama i gadosti, to više nije bilo dovoljno. Nažalost, postalo je gotovo pravilo da komentari služe za izražavanje poremećenih, bolesnih i zadrtih stavova čitatelja koji su iskazivali frustracije ne štedeći pritom nikoga i ništa, kojima je portal služio kao mjesto ispucavanja mržnje i agresije doslovno prema svemu i svima koje su smatrali drugačijima", navodi se u objašnjenju poteza da se opcija komentarisanja tekstova onemogući u potpunosti. 

Svi oni čitatelji koji, kako se navodi "godinama obogaćuju naše stranice pametnim, informativnim i  inovativnim komentarima" i dalje mogu da komentarišu tekstove i daju sugestije, no od sada na način da svoje opservacije šalju na mail komentari@portal.net.hr. "Redovito ćemo objavljivati komentare dana čitatelja za koje procjenimo da ih vrijedi objaviti, a iz kojih svi zajedno možemo nešto naučiti", ističu iz uredništva portala Net.hr. 

Izvor: Net.hr