Novinar “Blica” traži zaštitu policije

Novinar “Blica” traži zaštitu policije

Dopisniku „Blica“ iz Aleksandrovca Gvozdenu Zdraviću u utorak je zabranjeno da prisustvuje sednici Skupštine u tom mestu. Zbog učestalih pretnji njemu i njegovoj porodici zatražio je zaštitu policije. 

Došao sam u zgradu opštine Aleksandrovac kako bih pratio sednicu, ali mi je radnik obezbeđenja zabranio da uđem. Objasnio mi je da to čini po naređenju Tomislava Savkovića, predsednika Skupštine, jer „pišem o aferama u Župi“.
 
Ispred ulaznih vrata sreo sam i Mihajla Milića, odbornika „Pokreta za Župu“, koji me je navodno dobronamerno posavetovao „da pripazim na sebe i svoju decu“ - uzbuđeno objašnjava Zdravić.
 
Pre nedelju dana Zdravića je na ulici u Aleksandrovcu jedan od poznanika upozorio da bude oprezan jer je čuo na će „biti likvidiran zbog pisanja o lokalnoj vlasti“.
 
Posle toga sam o pretnjama obavestio policiju, prvog potpredsednika Vlade i udruženja novinara.
 
Od policije sam zatražio zaštitu za sebe i porodicu. Očigledno je da se mnogi u Aleksandrovcu plaše mog pisanja - dodaje Zdravić.
 
Miljan Petrović, načelnik Policijske uprave, potvrdio je da se Zdravić dva puta u poslednjih 15 dana obraćao službenicima policijske stanice u Aleksandrovcu.
 
Svi podaci koje je izneo u tim usmenim obraćanjima su predmet obrade. Ukoliko provere pokažu da su Zdravić i njegova porodica ugroženi, sigurno je da će dobiti zaštitu - dodaje Petrović.
 
Izvor: NUNS