Novinarka stala pred kamere nekoliko sati nakon ranjavanja

Novinarka stala pred kamere nekoliko sati nakon ranjavanja

Novinarka stala pred kamere nekoliko sati nakon ranjavanja

Novinarka Hanna Mahameed ranjena je tokom izvještavanja o sukobu koji je izbio između izraelske policije i palestinskih demonstranata u istočnom dijelu Jeruzalema.
 
Foto: Twitter
 
Snimak ranjavanja, koji je objavljen na društvenim mrežama, prikazuje izraelsko-arapsku novinarku u bolovima, prije nego što je zbrinuta u bolnici zbog opekotina koje je zadobila na licu. Međutim, ono što je izazvalo veliku pažnju javnosti i brojne pohvale za novinarku jeste činjenica da je Mahameed nekoliko sati nakon ranjavanja ponovo stala ispred kamere kako bi nastavila izvještavati o protestima.
 
Raed Sobies, kolega novinarke, izjavio je kako nije riječ o ozbiljnim povredama, ali da je ranjavanje ostavilo rupe na njenom licu i vratu. On je dodao kako su joj doktori savjetovali da neko vrijeme ne radi kako bi se oporavila. „Morala je nastaviti sa poslom dok TV stanica ne pronađe drugog reportera kome će biti dopušteno da stupi na izraelsko-palestinski teritorij. Tražimo nekoga ko bi mogao da je oslobodi ovakve situacije, ali nije jednostavno.“
 
Luba Samri, glasnogovornik izraelske policije, izjavio je nakon ranjavanja novinarke, kako su policijski oficiri odgovorili mjerama koje su trebale rastjerati demonstrante, i kako „bilo ko ko se nađe u prisustvu pobunjenika rizikuje da bude povrijeđen“.