Novinarski istraživački tim se vraća na Insajder.net

Insajder.net online od 7. marta

Novinarski istraživački tim se vraća na Insajder.net

Informativni web portal redakcije poznate istraživačke emisije počeo je sa radom 7. marta 2016. godine.

Insajder.net, pokrenut 7. marta, povratak je istoimene televizijske emisije koja je emitovana ranijih godina na srbijanskoj televiziji B92.

Na web izdanju će se nalaiti video prilozi, analitički tekstovi, ekskluzivni intervjui koji će raditi tim istraživačkih novinara na čelu sa urednicom Brankicom Stanković, koja je ranije radila za emisiju Insajder na B92.

U rubrici "Insajder u izgradnji", posjetioci web izdanja će moći pratiti i koliko je dug put istraživanja jedne velike priče, a biće dostupne i dosadašnje emisije Insajdera, kao i obilje dokumentarnog materijala.

„Na portalu Insajder.net promovisaćemo odgovorno novinarstvo. Razlika u odnosu na dosadašnji rad biće u tome što ćemo se sada baviti i dnevno aktuelnim temama, a ne samo velikim istraživačkim pričama. Naša redakcija ima više od 10 istraživačkih novinara, urednik portala je Brankica Stanković koja je i autor emisije Insajder, a princip rada ostao je isti: nikoga ne optužujemo bez dokaza i nikoga ne štedimo“, kaže se u saopštenju povodom pokretanja web sajta.

Emisija Insajder emitovala se na TV B92 od 2004.do 2015. godine. Novinari redakcije za istraživački rad dobili su više od 15 domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.