Objavljen javni poziv za privatizaciju Tanjuga

Objavljen javni poziv za privatizaciju Tanjuga

Objavljen javni poziv za privatizaciju Tanjuga

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je Javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju nacionalne Novinske agencije Tanjug, zajedno sa još deset medija u Srbiji.

Foto: UNS

Rok za privatizaciju medija je 1.7.2015. Kako prenosi Udruženje novinara Srbije, postupak privatizacije će biti usklađen sa Zakonom o javnom informisanju koji predviđa privatizaciju medija samo prodajom kapitala, kao i očuvanje djelatnosti nakon privatizacije u trajanju od pet godina. Za medije koji ne budu privatizovani do 1. jula 2015. godine, predviđen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija. Ukoliko zaposleni ne prihvate besplatne akcije, njihov medij prestaje da postoji i briše se iz Registra.

Pored Tanjuga, javni poziv se odnosi i na privatizaciju Informativno Javnog preduzeća Preševo, Javno informativnog preduzeća Ivanjički radio, Javnog preduzeća za informativnu delatnost Radio-Televizija opštine Kovačica, kao i Javnih preduzeća Informativni centar Kosjerić, Radio Ćićevac, Informativni pres centar opštine Vladičin Han i Informativni centar Odžaci.

Izvor: UNS, Novosti.rs