Sedmični newsletter New York Times-a šalje samo pozitivne vijesti

Sedmični newsletter New York Times-a šalje samo pozitivne vijesti

Sedmični newsletter New York Times-a šalje samo pozitivne vijesti

Kako bi izdvojili pozitivne vijesti iz mnoštva negativnih svakodnevnih priča, NYT sedmično šalje specijalizirani newsletter.

New York Times je pokrenuo novi newsletter koji izdvaja samo pozitivne priče i jednom sedmično ih šalje svojim pretplatnicima. Ideja je to koja dolazi zbog toga što se pozitivne priče izgube u moru negativnih i sivih vijesti i sadržaja u dnevnoj produkciji.

Svakog petka newsletter donosi „lakše“ priče u odnosu na teške teme a urednici se trude da sadržaj bude interesantan čitateljima neovisno od toga iz kojeg dijela svijeta dolaze.

“Naši čitatelji su većinom tražili priče sa fokusom na ljude koji se tiču svakodnevnih heroja, ljubaznosti i altruizma, kao i priče o dostignućima u medicini, nauci i okolišu“, rekla je urednica newslettera, Des Shoe.

Iskustva New York Timesa su da ljudi reaguju na pozitivne priče, dijele newsletter sa prijateljima i šalju svoje priče redakciji. Neki su čitatelji čak tražili da dobijaju pozitivne vijesti svakog dana.

Pretplatiti se možete ovdje

Izvor: Journalism.co.uk, New York Times

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.