Vodeće medijske organizacije zbog zabrinutosti dolaze u Hrvatsku

Vodeće medijske organizacije dolaze u posjetu Hrvatskoj

Vodeće medijske organizacije zbog zabrinutosti dolaze u Hrvatsku

Vodeće svjetske organizacije za zaštitu medijskih sloboda i prava novinara stižu u trodnevnu posjetu Hrvatskoj.
 
Povodom zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima, tu zemlju će posjetiti predstavnici brojnih međunarodnih medijskih organizacija, piše HND.
 
U Hrvatsku stižu članovi Medijske organizacije jugoistočne Europe, SEEMO, s predstavnicima Evropske federacije novinara, OESS-a, Reportera bez granica, Evropskog centra za štampu i slobodu medija i Međunarodnog novinarskog instituta. To je prvi put da je istovremeno toliko različitih organizacija koje pokrivaju medijske slobode i pravo novinara u zajedničkoj posjeti Hrvatskoj.
 
U sklopu posjeta članovi misije sastat će se sa vlasnicima privatnih medija, urednicima, stručnjacima koji pokrivaju medijsku problematiku, kao i sa novinarima koji su bili fizički napadnuti ili su doživjeli ozbiljne prijetnje.
 
Predviđen je susret s predsjednicom Hrvatske i ministrom kulture u tehničkoj vladi, kao i predstavnicima novinarskih udruženja i drugih nevladinih organizacija, kažu u misiji.
 
Nakon posjete uslijedit će i izvještaj o stanju slobode medija u Hrvatskoj. Inače, za SEEMO je to peta misija koju vodi u Hrvatsku od 2000. godine, ali prvi put je uključen tako velik broj predstavnika vodećih organizacija za slobodu medija u Europi.
 
Izvor: HND