CNN predstavio hologramske reportere

CNN predstavio hologramske reportere

Cjelonoćno praćenje američkih predsjedničkih izbora TV stanice su iskoristile za predstavljanje svojih tehnoloških inovacija. Najzapaženiji je bio CNN i njihova "hologramska" reporterka.

Tokom cjelonoćnog programa praćenja rezultata američkih predsjedničkih izbora 4.11.2008., CNN je u studio doveo svoju reporterku Jessicu Yellin. Ono što je ovaj put bilo neobično jeste da je Yellin u studiju bila prisutna putem holograma. Kako je objašnjeno, za ovakav poduhvat bilo je potrebno 44 kamere i 20 kompjutera koji su slike reporterke iz svih uglova prenosile u studio. Pomalo razočaravajuće otkriće da je lik Yellin iz Chicaga prenešen samo na male ekrane, dok ju novinar u studiju nije mogao vidjeti, nije umanjilo brujanje blogosfere i medijskih organizacija narednog dana.

CNN nije jedina medijska kuća koja je za prenos razvoja izbora koristila vrhunsku tehnologiju: ABC, CBS, Fox News i NBC su, kao i CNN, u studiju imali velike interaktivne ekrane kojima je omogućeno direktno praćenje i analiza rezultata.

Izvor: CTV, Brisbane Times