Trening: Informiranje javnosti i odnosi s medijima

Trening: Informiranje javnosti i odnosi s medijima
27/09/2023

Trening: Informiranje javnosti i odnosi s medijima

Trening
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
Institut za razvoj mladih KULT, u partnerstvu sa USAID-om, organizira trodnevni trening na temu odnosa sa medijima i informisanja javnosti.
 
Cilj treninga je osnažiti učesnike/ce za samostalno upravljanje procesima vezanim za medijske aktivnosti i informiranje javnosti. Po završetku modula učesnici/e će bolje razumjeti medije, osobe zaposlene u medijima, značaj društvenih mreža, važnost različitog pristupa različitim javnostima i kako plasirati svoju informaciju za što veći broj ciljane publike.
 
Tokom treninga Informiranje javnosti i odnosi s medijima učesnici/e će imati priliku obrađivati teme:
  • Osnove komunikacije,
  • Odnosi s tradicionalnim medijima (televizija, radio, novine),
  • Efikasna poruka,
  • Upravljanje društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube),
  • Medijska pismenost.
Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. Trening je ograničen na 26 osoba. 
 
Trening će se održati u Sarajevu u periodu od 4. do 6. oktobra 2023. godine. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, smještaja, te putnih troškova koji se refundiraju isključivo na račun organizacije koju učesnik/ca predstavljaju u toku trajanja treninga. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga. Trening će voditi Tahir Žustra, novinar nacionalne televizije Nova TV.
 
Za više informacija o programu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.