Mandić: Prognoze su jako loše

Mandić: Prognoze su jako loše

Mandić: Prognoze su jako loše

O mogućem scenariju sa kojim će se susresti javni emiteri u Bosni i Hercegovini zbog nesprovođenja procesa prelaska sa analognog na digitalni sistem emitovanja do predviđenog roka (17.6.2015.) govori Helena Mandić, direktorica sektora emitovanja Regulatorne agencije za komunikacije

"Ne smijemo se zavaravati, moguće je da se 18.06. ne desi ništa spektakularno. I da onda kažu svi da smo mi puhali na hladno. Ako se ne desi do 18.06. desit će se do 18.09. najkasnije. Kako budu uključivali predajnike tako će naše televizije gubiti mogućnost. Digitalni signal je puno jači od analognog."

Kompletnu izjavu Helene Mandić pogledajte u video prilogu ispod. 

 

Razgovor sa Helenom Mandić vođen je u sklopu debate "Šta čeka Javni RTV servis u BiH"  koja je organizovana u sklopu programa koji već četvrtu sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.