A / B / C / Č / Ć / D / / Đ / E / F / G / H / I / J / K / L / M / N / O / P / Q / R / S / Š / T / U / V / W / X / Y / Z / Ž /

Amar Numanović

Amar Numanović

Title

Amar Numanović
Amar Numanović (1990, Tuzla), trenutno radi u Centru za društvena istraživanja Analitika na poziciji mlađeg istraživača u oblasti socijalnih politika. Student je master studija “Ekonomija i upravljanje javnim sektorom i okolišom” koga u suradnji realizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani. U 2015. godini je magistrirao na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u oblasti socijalne epistemologije i politika znanja.

Od juna 2012. do decembra 2013. godine je radio u Centru za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu, dok je uporedo, u periodu od decembra 2012. do juna 2013., godine radio i kao volonter na istraživanjima (internship program) pri UNDP-u Republike Srbije. Osim toga, bio je angažovan kao saradnik na projektima različitih nevladinih i međunarodnih organizacija. Autor je nekoliko istraživačkih izvještaja i publikacija.

Amar Numanović