Crna Gora: Neizvjesna digitalizacija RTCG

Crna Gora: Neizvjesna digitalizacija RTCG

Crna Gora: Neizvjesna digitalizacija RTCG

Rok za prelazak sa analognog sistema emitovanja na digitalni isti je za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) kao i za Javni servis Bosne i Hercegovine: 17.6. 2015. godine. I u oba slučaja, kako ističu uključeni u proces, prelazak je veoma upitan

Foto: RTCG

Prema pisanju crnogorskih Vijesti, generalni direktor RTCG Rade Vojvodić istakao je kako je digitalizacija veoma skup i ozbiljan projekat: "I kada bi Radio-televizija Crne Gore imala novac da odmah krene u digitalizaciju, taj posao ne bi mogao da bude završen prije marta 2016. godine". Pored toga, Vojvodić ističe kako bi digitalizacija mogla koštati od 12 do 15 miliona eura, ocijenivši, kako pišu Vijesti, da je to obaveza države i da je neizvjesno da li će i kada digitalizovati RTCG.

"To je vrlo ozbiljan i skup projekat. Prvo treba napraviti projektni zadatak koji će biti osnova za raspisivanje tendera i na tome radi grupa naših inženjera. Nakon toga treba raspisati tender koji opet traži određeno vrijeme. I kada se odabere izvođač, to zahtijeva vrijeme jer nije lako digitalizovati toliku kuću. Sve u svemu, sad da imamo novac i projekat i da krenemo ne bi stigli da sve završimo prije proljeća 2016. godine", rekao je Vojvodić za Vijesti.

Izvor: Vijesti, RTCG