Facebook uvodi odvojenu video sekciju

Facebook testira zasebni video feed

Facebook uvodi odvojenu video sekciju

Kompanija Facebook počela je sa testiranjem namjenske video sekcije na popularnoj društvenoj mreži, što potvrđuje napore kompanije da se pozicionira kao konkurentna platforma u odnosu na popularni YouTube.

Nova video sekcija će omugućiti korisnicima da pregledavaju video sadžaje svojih prijatelja i određenih stranica koje prate, a ovoj sekciji će se priključiti i popularni video kreatori i izdavači. Također, korisnicima će biti na raspologanju i mogućnost snimanja video sadržaja na posebnu listu, ukoliko nisu u mogućnosti da prate sadržaje u datom trenutku.

Pored pomenutih opcija, iz Facebook-a najavljuju da će korisnici na osnovu preporučenog sadržaja vrlo jednostavno moći da pretraže više video snimaka, a tu je i već testirana mogućnost gledanja video sadržaja u plutajućem ekranu uz simultani multitasking na ovoj društvenoj mreži.

 
Testing New Video Experiences on Facebook

 

Posted by Facebook Media on Tuesday, 13 October 2015

 

Nove opcije za video sadžaje trenutno su u fazi testiranja za određeni broj korisnika web platforme, a očekuje se da bi testiranje za mobilne platforme trebalo uslijediti u narednim mjesecima. 

Izvor: Tech Crunch, BBC