Mediacentar Sarajevo pokreće „Medijsku akademiju“

Mediacentar Sarajevo pokreće „Medijsku akademiju“

Mediacentar Sarajevo pokreće „Medijsku akademiju“

Mediacentar Sarajevo pokreće novi projekat. Medijsku akademiju. Ukratko, to bi trebao biti arhiv najbolje novinarske prakse. Postavićemo nekoliko pitanja velikom broju novinara i novinarki: 

Šta je bila tvoja najbolja priča ili iskustvo iz kojeg ste najviše naučili? Kako ste doznali za priču, kako ste je realizirali, šta su bili problemi, kako ste ih savladavali, koje ste tehnike koristili, kako je tekao cijeli proces i na koji je način okončan?

U narednih nekoliko godina pokušaćemo napraviti veliki online arhiv na našem portalu: www.media.ba

Sve ovo biće otvoreno za medijsku zajednicu Bosne i Hercegovine, regiona i šire. Medijsku akademiju znanično započinjemo člankom – „lekcijom“ – dugogodišnjeg novinara i urednika Nenada Pejića, koje ćemo objaviti na portalu u srijedu 12. decembra.

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Sarajevu, Pejić će u okviru predmeta „Radijsko novinarstvo“ studentima, ali i novinarima, ispričati neka od svojih iskustava i razgovarati o tome zašto smatra da „novinarstvo nije nevino“ kada su u pitanju dezinformacije.

Nenad Pejić je potpredsjednik i glavni i odgovorni urednik Radija Slobodna Evropa. Dugogodišnji je TV novinar, autor je knjige "Isključi TV i otvori oči" i nekadašnji glavni i odgovorni urednik TV Sarajevo.

Studenti novinarstva kao i novinari iz redakcija bh. medija su dobrodošli na Fakultet političkih nauka u Sarajevu u srijedu, 12. decembera 2018. u 15:00h. (Sala N1/1)

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.