Na skupu antivaksera u Beogradu novinari N1 ometani, vrijeđani i gađani jajima

Na skupu antivaksera u Beogradu novinari N1 ometani, vrijeđani i gađani jajima

Na skupu antivaksera u Beogradu novinari N1 ometani, vrijeđani i gađani jajima

Novinar Filip Lukić je tokom izvještavanja pogođen jajetom, dok su tokom uključivanja uživo demonstranti ometali rad novinarke Vanje Đurić.

foto: screenshot/N1 Srbija

Tokom skupa antiglobalista i antivaksera u Beogradu grupa demonstranata jajima je gađala kordon policije i tom prilikom je pogođen novinar N1 televezije Filip Lukić, a N1 Srbija piše i da je tokom javljanja uživo u program ometan u rad novinarke te televizije Vanje Đurić.

Skup je održan u subotu 18. septembra ove godine, a u vrijeme navedenih incidenata se, kako se navodi, održavala i zabava povodom beogradske parade ponosa zbog čega je policija sprečavala pripadnike antivakserskog protesta da se približe parku u kojem se održavala pomenuta zabava.

N1 Srbija piše da je grupu demonstranata koja je jajima gađala kordon policije predvodio monah Antonije koji je te večeri privođen dva puta, te da je u trenutku drugog privođenja rekao da su „promoteri bele kuge“.

Osim toga, N1 Srbija navodi i da su učesnici antivakserskog protesta, pripadnici tzv. “narodne patrole”, ometali njihovu novinarku Vanju Đurić, upućivali joj uvrede i sprečavali je da se javi uživo u program zbog čega je reagovala policija koja je novinarki Đurić omogućila da neometano obavlja svoj posao.

Izvor: N1 Srbija

__

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.