Najbolju sportsku fotografiju u BiH napravila fotoreporterka Klixa Ines Lučić

Najbolju sportsku fotografiju u BiH napravila fotoreporterka Klixa Ines Lučić

Najbolju sportsku fotografiju u BiH napravila fotoreporterka Klixa Ines Lučić

Dodijeljene nagrade "Tomislav Trojak" u Tuzli.
 
foto: Klix.ba
 
Fotoreporterka portala Klix.ba Ines Lučić dobila je nagradu za najbolju sportsku fotografiju u Bosni i Hercegovini (BiH), koja je napravljena prošle godine. 
 
Odluku je donio stručni žiri koji joj je u Tuzli uručio nagradu "Tomislav Trojak", koja se tradicionalno dodjeljuje za najbolje sportske fotografije koje su napravljene tokom jedne godine u BiH, objavio je Klix. Nagradu je dobila za fotografiju ''Pobjednički skok''.
 
Lučić je na svojoj fotografiji prikazala učesnika takmičenja Cliff Diving koje je održano prošle godine na Bentbaši u Sarajevu. Specifičnost djela je, kako je izjavila Lučić za Klix, u prikazivanju skakača u trenutku prije zaranjanja u vodu. Riječ je o Evaldu Krniću iz Crne Gore koji je na Bentbaši i napravio pobjednički skok.
 
"Svaka nagrada mi je značajna, ali ova je posebna zbog činjenice da dolazi za djelo iz domena sportske fotografije. Upravo ta kategorija mi je najdraža i uvijek se radujem odlascima na sportske terene gdje imam priliku zabilježiti kvalitetne prizore", kazala je Lučić za Klix.
 
Izbor najbolje sportske fotografije BiH organizuje se u čast doajena sportske fotografije Tomislava Trojaka i već je postao tradicionalan. Događaj su organizovali članovi Centra kreativnih aktivnosti iz Tuzle.
 
Na ovogodišnji konkurs prijavila su se 22 autora sa 44 fotografije, a dio izložbe su i fotografska djela Hasana Bratića sa utrka Formule 1, koje nisu u zvaničnoj konkurenciji.
 
Prema odluci žirija, drugoplasirani je Jasmin Hadžić iz Zenice, a trećeplasirani Jasmin Duvnjaković iz Tuzle. Svi oni su pored diploma dobili i novčane nagrade koje obezbjeđuje Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.
 
Izvor: Klix

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.