NDNV: Prijetnje i pritisci na nas i naše saradnike postali svakodnevica

NDNV: Prijetnje i pritisci na nas i naše saradnike postali svakodnevica

NDNV: Prijetnje i pritisci na nas i naše saradnike postali svakodnevica

Pritisci na NDNV i saradnike ovog udruženja iz Srbije postaju skoro svakodnevna pojava.
 
Prijetnje smrću saradniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine i kolumnisti portala  Autonomija, Igoru Besermenjiju, posljednje su u nizu s kojima se to udruženje suočilo.
 
"Nezavisno društvo novinara Vojvodine i njegovi saradnici izloženi su, sada već skoro svakodnevno, najrazličitijim oblicima kampanje zastrašivanja, a nadležni državni organi do sada nisu učinili ama baš ništa kako bi različite vrste napada i pretnji rasvetlili i počinioce sankcionisali", navode iz NDNV-a u svom saopćenju.
 
Osim prijetnji Besermenjiju, na poštanskom sandučetu NDNV-a prošle sedmice osvanula je naljepnica na kojoj je prekriženo lice programskog urednika NDNV-a, Dinka Gruhonjića, uz tekst "Miletićev a ne Dinkov grad".
 
"Početkom juna po Novom Sadu su bile izlepljene nalepnice sa porukom 'Tamna strana Srbije', na kojoj su se nalazile fotografije predsednika NDNV-a Nedima Sejdinovića i Dinka Gruhonjića, koji su prikazani kao 'kontrolori medija'. Pored njih na nalepnici su se nalazile fotografije NVO aktivistkinja Sonje Biserko, Nataše Kandić i Jelene Milić", pišu iz NDNV-a.
 
Iako slučajeve prijetnji redovno prijavljuju nadležnim službama, iz NDNV-a napominju da brojni koji su im prijetili smrću i nasilno prekidali događaje koje su organizovali nisu procesuirani bez obzira na to što im je identitet najčešće bio poznat.