NUNS: Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem

NUNS: Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem

NUNS: Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem

Pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava za štampanje magazina.
 
foto: Optimist.rs
 
Optimist magazin, jedini LGBT+ magazin u Srbiji, po prvi put otkako je pokrenut, ove se godine suočava sa finansijskim izazovima koji prijete da ugroze njegovo izlaženje, te je zbog toga pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava kako bi se obezbijedilo milion dinara za štampanje magazina u narednih godinu dana, javlja Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). 
 
“Lošoj finansijskoj situaciji najviše je doprinijelo konstantno ignorisanje od strane marketinških agencija koje nemaju sluha za manjinske medije, ali i Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja kojim se kroz projektno finansiranje ne mogu više pokrivati troškovi štampe, promocija i distribucije”, prenosi NUNS.
 
Optimist magazin je neprofitni magazin koji se besplatno distribuira u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji, dok je u PDF formatu dostupan na ovom linku
 
“Optimist magazinu je potrebna tvoja pomoć! Doniraj kako bismo sačuvali Optimist magazin od gašenja”, navedeno je na sajtu. 
 
Na donacije.rs navodi se da su pripremljene nagrade za donatore, detalji o raspoređenim troškovima i na koji način izvršiti uplatu.
 
Prvi broj Optimist magazina, piše NUNS, objavljen je u junu 2011. godine i od tada redovno izlazi svaki drugi mjesec sa ciljem da pruža podršku, informacije i inspiraciju za LGBT+ zajednicu. Do sada su objavljena 72 broja i više od 2.000 tekstova i intervjua.
 
Izvor: NUNS

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.