ONA: Nagrade za najbolja dostignuća u online novinarstvu

Online News Association: Dodjela nagrada za dostignuća u online novinarstvu

ONA: Nagrade za najbolja dostignuća u online novinarstvu

Konferencija Asocijacije online medija završila je svečanom dodjelom nagrada online novinarima i medijima koji su se u protekloj godini posebno istakli svojim pričama i izvještavanjima.

Foto: Journalists.org

Cengiz Yar, dokumentarni fotograf, freelancer i član osnivačkog odbora asocijacije Frontline Freelance Registry dobitnik je nagrade James Foley za svoja izvještavanja u zonama pogođenim sukobima. Nagradu Rich Jaroslovsky dobila je novinarka Dori J. Maynard za svoj neumorni doprinos u promociji medijskog diverziteta. Online izdanja reported.ly, Baltimore Sun i The Globe and Mail dominirali su u kategoriji "udarne vijesti", dok su u kategoriji "sport" nagradu odnijeli novinarka Taffy Broedesser-Akner i The New York Times.

Tri nagrade General Excellence dobili su The Washington Post, Quartz i KBIA News, dok je nagradu Fondacije Knight za službu javnosti dobio BBC zbog korištenja WhatsApp aplikacije kao odgovor na krizu uzrokovanu ebolom. Nagradu za tehničke inovacije dobio je The New York Times za grafički alat otvorenog koda ai2html.

Izvor: Journalists.org, The Globe and Mail