SEEMF: Premalo ili previše informacija?

SEEMF: Premalo ili previše informacija?

SEEMF: Premalo ili previše informacija?

Tokom osmog Medijskog foruma jugoistočne Evrope (SEEMF) koji se ove godine održava u Skopju od 16. do 18. oktobra, dodijeljene su nagrade za istraživačko novinarstvo.

Foto: Positive Production

Ovogodišnji dobitnici nagrade koju dodjeljuju Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) i Centralno - evropska inicijativa (CEI) su Brankica Stanković, autorica i urednica emisije Insajder, u kategoriji profesionalnih novinara, dok su novinarke Centra za istraživačko novinarstvo Bosne i Hercegovine, Maida Salkanović, Sadeta Fišić i Jovana Kljajić dobile nagradu u kategoriji mladih novinara. Anna Babinets, jedna od osnivača YanukovychLeaks, dobila je posebno priznanje. 

Tema Foruma, koji svake godine okupi novinare, urednike, medijske i marketing stručnjake, te predstavnike organizacija civilnog društva iz jugoistočne Evrope, ove godine je "Mediji u jugoistočnoj Evropi: Premalo ili previše informacija?"

Diskusije tokom preostalih dana trajanja Foruma pokrivat će teme poput prava na slobodan pristup informacijama, data novinarstva, slobode medija u regionu, samoregulacije i standarda za kvalitetno izvještavanje a bit će predstavljen novi regionalni sajt za medijske profesionalce. 

Detaljan program Foruma dostupan je ovdje, a svi zainteresovani mogu pratiti konferenciju putem Twitter naloga @SEEMF_MEDIA kao i hashtaga #SEEMF2014.

Prvi Medijski forum jugoistočne Evrope održan je u Zagrebu 2007. godine. 

Izvor: CEI, SEEMF