Washington Post: Demokratija umire u tami

Washington Post: Demokratija umire u tami

Washington Post: Demokratija umire u tami

Washington Post odlučio se za novi slogan koji opisuje trenutno stanje u kojem se nalazi američka demokratija.
 
Foto: WP/Screenshot
 
Web izdanje američkog dnevnika Washington Posta ima novi slogan: "Demokratija umire u tami“ (Democracy dies in darkness).
 
"To je nešto što mi, ustvari, govorimo interno duže vremena kada govorimo o svojoj misiji. Mislili smo da bi to bio dobar i koncizan vrijednosni sud koji prenosi ko smo, milionima čitalaca koji su do nas došli prvi put tokom posljednje godine", izjavila je glasnogovornica novina, Kris Coratti.
 
Istu frazu iskoristio je, u intervjuu prošle godine, Jeff Bezos, osnivač Amazona, koji je Washington Post kupio 2013. godine.
 
"Mislim da mnogi od nas vjeruju u ovo, da demokratija umire u tami, da određene institucije imaju veoma važnu ulogu da osiguraju svjetlo. I mislim da Washington Post ima mjesto, važno mjesto, da učini to, jer smo smješteni ovdje, u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država", izjavio je Bezos.
 
Mediji u SAD-u suočavaju se s brojnim pritiscima otkako je Donald Trump došao na vlast u toj zemlji. Jedan od Trumpovih posljednjih verbalnih napada na novinare dogodio se prošle sedmice kada je New York Times, ABC, NBC, CBS i CNN nazvao neprijateljima američkog naroda.