New Yorker poezijom proslavlja 92. rođendan

New Yorker poezijom proslavlja 92. rođendan

New Yorker poezijom proslavlja 92. rođendan

Od osnivanja, 1925. godine, magazin je objavio radove nekih od najslavnijih američkih pjesnika, među kojima su Joseph Brodsky, Audre Lorde i Ada Limon.
 
Foto: Twitter
 
New Yorker je za svoje čitaoce kreirao TNY Poetry – bota za Twitter i Facebook koji nasumično dijeli stihove objavljene u magazinu tokom njegove bogate 92-godišnje historije.
 
Ideja za takvom komunikacijom sa korisnicima došla je iz želje da se slavi historija magazina i iskoristi opsežni rezervoar poezije kojeg New Yorker posjeduje, izjavila je multimedijalna urednica, Monika Racic, piše Poynter.
“Poezija je lična. I pomislila sam, koji je to bolji način da je primite od privatne poruke koja vam se pošalje?”, izjavila je Racic.
 
Kako biste čitali odabranu poeziju tokom sljedeća tri mjeseca, potrebno je da pratite Twitter bota @tnypoetry, koji će svakoga dana objavljivati isječke pjesama koje u cjelosti možete pročitati na online stranici New Yorkera.
 
Korisnicima Facebooka, stihovi će se slati putem Messengera, nakon instaliranja bota, što možete učiniti ovdje. Nakon što obavite taj korak, moći ćete odlučiti da li želite primati dnevnu dozu poezije ujutro, popodne, predvečer ili navečer.