Najavljen protest za Dan novinara Crne Gore

Najavljen protest za Dan novinara Crne Gore

Najavljen protest za Dan novinara Crne Gore

Nakon niza napada na novinare i urednike u medijima Crne Gore, sindikat medija te zemlje najavio je protest za Dan novinara Crne Gore 23. januara. U proteklih mjesec dana napadnuta je dopisnica Dana Lidija Nikčević, dok je na redakciju Vijesti bačena bomba. 

Foto: Sindikat medija Crne Gore

"U podne, 23. januara, okupit ćemo se ispred Vlade Crne Gore i na taj način još jednom pokušati nadležnima poslati poruku da moraju popraviti uvjete u kojima radimo, garantirati nam sigurnost i konačno priopćiti imena onih koji napadaju i organiziraju napade na medijske djelatnike", kaže Marijana Camović, predsjednica Sindikata medija Crne Gore.
 
Sindikat je 17. januara 2014. organizovao i akciju Stop represiji nad novinarima. Na taj dan, čitaoci dnevnih listova Dan i Vijesti su na trećoj stranici, umjesto informacija i tekstova, zatekli crnilo sa tekstom: "Ovako izgleda Vaše pravo da budete informirani kada oni koji Vas informiraju trpe represiju. Stop represiji nad novinarima!" Akciju su podržali brojni crnogorski portali i TV stanice. 
 
Izvor: B92, Vijesti.ba