Mediacentar Sarajevo vas poziva da se prijavite na trening za trenere iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

Mediacentar Sarajevo vas poziva da se prijavite na trening za trenere iz oblasti medijske i informacijske pismenosti
01/09/2018

Mediacentar Sarajevo vas poziva da se prijavite na trening za trenere iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

Trening
Sarajevo
Bosnia and Herzegovina
U Sarajevu, 13. i 14. septembra 2018. Mediacentar Sarajevo organizuje trening za trenere  iz oblasti medijske i informacijske pismenosti.
 
Trening je namijenjen onima koji imaju iskustva u pripremi i držanju treninga, radionica, javnih nastupa, i sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti:
 
Medija (novinari/ke, urednici/e, akademski radnici/e, osobe angažovane u medijskoj produkciji, osobe angažovane u nevladinim organizacijama koje se bave medijima)
Bibliotekarstva
IT tehnologija (web developeri/ce, UX eksperti/ce, osobe angažovane u nevladinim organizacijama aktivnim na polju otvorenih podataka i transparentnosti)
Obrazovanja (nastavnici/e u osnovnim školama, profesori/ce u srednjim školama i fakultetima društvenih i informatičkih profila, osobe angažovane u NVO aktivnim na polju obrazovnih politika i obrazovanja)
 
Izabrani/e učesnici/e treninga će biti angažovani kao treneri/ce Mediacentra u radu sa lokalnim nevladinim organizacijama koje žele da se bave medijskom i informacijskom pismenošću. 
 
Trening će trajati dva radna dana, i prisustvo na oba radna dana je obavezno. Trening će kombinovati prezentacije trenera iz Slovenije i Češke Republike, sa praktičnim radom samih učesnika/ca i pripremom radionica za lokalne NVO. 
 
Radni jezik treninga je engleski, i prevod nije obezbjeđen. Stoga, od učesnika se očekuje odlično poznavanje engleskog jezika. 
 
Za učesnike/ce van Sarajeva, troškovi puta i smještaja su pokriveni od strane organizatora. 
 
Kako se prijaviti na trening?
 
Ukoliko ste zainteresovani/e za učešće na treningu, možete se prijaviti tako što ćete poslati:
Popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje
Biografiju (CV)
 
Potrebnu dokumentaciju pošaljite na adresu: kontakt@media.ba, najkasnije do 01.09.2018. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma, neće biti uzete u razmatranje. 
 
Za dodatne informacije o treningu, možete kontaktirati Hatidžu Gušić na hatidza@media.ba ili na broj telefona +387 33 715 840.
 
Trening se organizuje u okviru regionalnog programa ''Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, uz podršku Evropske komisije.